Terezčin koláček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.5 hrnku mléko
1 kostka tuk
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
podle potřeby
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru rukama vypracujeme žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko, prášek do pečiva a zpracujeme v těsto.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Nejlepší jsou švestky. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky.

  3. Terezčin koláček vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.

  4. Tento recept na terezčin koláček je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!