Terčina pažitková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 svazeček pažitka
1 lžíce hořčice
1 l voda
3 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
ocet
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Z vajec vyndáme žloutky a bílky posekáme.

  2. Vařené žloutky utřeme s olejem, s hořčicí, přidáme sůl, špetku pepře a trochu okyselíme octem. Žloutky vmícháme do vody, povaříme a podle chuti přidáme vegetu.

  3. Před podáváním dáme do polévky pokrájenou pažitku. Na talíř dáme posekané bílky a zalijeme pažitkovou polévkou. Terčinu pažitkovou polévku můžeme podávat s houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!