Terčina pažitková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 svazeček pažitka 1 lžíce hořčice 1 l voda 3 ks vejce natvrdo podle chuti sůl ocet vegeta mletý černý pepř
Postup Terčina pažitková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Z vajec vyndáme žloutky a bílky posekáme.
Vařené žloutky utřeme s olejem, s hořčicí, přidáme sůl, špetku pepře a trochu okyselíme octem. Žloutky vmícháme do vody, povaříme a podle chuti přidáme vegetu.
Před podáváním dáme do polévky pokrájenou pažitku. Na talíř dáme posekané bílky a zalijeme pažitkovou polévkou. Terčinu pažitkovou polévku můžeme podávat s houskou.