Terčina pažitková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
1 svazeček pažitka
1 lžíce hořčice
1 l voda
3 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
ocet
vegeta
mletý černý pepř
Postup Terčina pažitková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Z vajec vyndáme žloutky a bílky posekáme.
Vařené žloutky utřeme s olejem, s hořčicí, přidáme sůl, špetku pepře a trochu okyselíme octem. Žloutky vmícháme do vody, povaříme a podle chuti přidáme vegetu.
Před podáváním dáme do polévky pokrájenou pažitku. Na talíř dáme posekané bílky a zalijeme pažitkovou polévkou. Terčinu pažitkovou polévku můžeme podávat s houskou.