Teplé brambory s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 g máslo
500 g brambory
2 lžíce med
2 ks banán
2 ks toastový chléb
1 ks paprika (červená)
1 ks paprika (žlutá)
1 ks paprika (zelená)
podle chuti
sečuánsky pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty uvaříme v mírně osolené vodě. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a opečeme je na polovině másla. Papriky očistíme, nakrájíme také na kostičky, opečeme spolu s plátky česneku na zbylé polovině másla a vložíme do mísy. Přisypeme uvařené scezené brambory, ochutíme sečuánským pepřem a promícháme.

  2. Dál si pak oloupeme banány, nakrájíme je na širší kolečka a opečeme z obou stran na teflonové pánvi. Přilijeme med a krátce ho spolu s banány prohřejeme. Přidáme pak do mísy s bramborami a promícháme.

  3. Brambory posypeme opečenými chlebovými kostičkami a ihned podáváme.

  4. Sečuánský pepř má příjemné aroma, proto ho při dochucování používejte velmi obezřetně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!