Telecí závitky s medově-hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
2 dl smetana
1 lžička rozmarýn
250 g žampiony
mletý pepř
5 lžic plnotučná hořčice
8 ks sterilované okurky
2 ks červená cibule
olej na pečení
800 g telecí kýta
1 lžička sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme je, potřeme hořčicí, osolíme, okořeníme a posypeme majoránkou i rozmarýnem.

  2. Okurky necháme odkapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a slaninu na proužky. Okurky, slaninu a cibuli rozdělíme na připravené řízky. Náplň zabalíme do plátků masa a závitky upevníme párátky.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Maso vybereme, do pánve nasypeme očištěné, pokrájené žampiony a opečeme je. Opečené houby zalejeme smetanou. Přidáme med a zbylou hořčici. Do pánve vrátíme telecí závitky a podusíme je doměkka. Nakonec omáčku dochutíme solí a kořením.

  4. Telecí závitky s medově-hořčicovou omáčkou podáváme s rýží nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!