Telecí závitky s medově-hořčicovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl 2 dl smetana 1 lžička rozmarýn 250 g žampiony mletý pepř 5 lžic plnotučná hořčice 8 ks sterilované okurky 2 ks červená cibule olej na pečení 800 g telecí kýta 1 lžička sušená majoránka
Postup Telecí závitky s medově-hořčicovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme je, potřeme hořčicí, osolíme, okořeníme a posypeme majoránkou i rozmarýnem.
Okurky necháme odkapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a slaninu na proužky. Okurky, slaninu a cibuli rozdělíme na připravené řízky. Náplň zabalíme do plátků masa a závitky upevníme párátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Maso vybereme, do pánve nasypeme očištěné, pokrájené žampiony a opečeme je. Opečené houby zalejeme smetanou. Přidáme med a zbylou hořčici. Do pánve vrátíme telecí závitky a podusíme je doměkka. Nakonec omáčku dochutíme solí a kořením.
Telecí závitky s medově-hořčicovou omáčkou podáváme s rýží nebo s brambory.