Telecí steak se salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks telecí steak
salát
1 lžička cukr
2 lžičky sůl
2 ks rajče
1 ks okurka
10 ml jablečný ocet
5 cl extra panenský olivový olej
marináda
2 stroužky česnek
2 dl olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
podle chuti
sůl
steakové koření
mletý pepř
balsamiková zálivka
na ozdobu
2 listy listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme olivový olej a sojovou omáčku, potom přidáme prolisovaný česnek. Omyjeme maso a jemně ho naklepeme, položíme ho do mísy s marinádou. Maso necháme naložené až 3 hodiny, ale minimálně 30 minut.

  2. Mezitím nahrubo nastrouháme okurku a nakrájíme rajčata na kostičky, zeleninu dáme do mísy a zalijeme octem, olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  3. Po vytažení masa z marinády ho smažíme, případně grilujeme. Nejdříve steak opékáme zprudka, po chvíli začneme pomalu propékat, postup zopakujeme z obou stran.

  4. Telecí steak servírujeme na listu salátu a přelitý balsamikovou zálivkou. Salát můžeme servírovat i na talíř k masu nebo do misky.

  5. Na recept lze místo telecího použít i hovězí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!