Telecí roláda s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g vařené uzené maso
600 g telecí plec bez kosti
podle potřeby
olej
hladká mouka
masový vývar
podle chuti
sůl
hořčice
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plec očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrojíme ji na plát, který dobře naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme.

  3. Uzené maso nakrájíme na malé špalíčky, vařená vejce rozkrojíme na čtvrtky. Obojí rozložíme na připravený plát a ten pevně stočíme do rolády.

  4. Připravenou roládu převážeme nití, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a na rozpáleném oleji ze všech stran důkladně opečeme.

  5. Pak maso podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během pečení maso obracíme.

  6. Telecí roládu podáváme nakrájenou na plátky s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!