Vitello tonnato recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
petrželka
citron
1 lžíce kapary
pepř
olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
900 g rolovaná telecí ledvina bez kosti
2 ks velké vejce
150 g tuňák v olivovém oleji
8 ks černá oliva bez pecky

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme 10 minut v troubě

  2. předehřáté na 230 °C. Potom teplotu snížíme na 180 °C a maso pečeme ještě hodinu až hodinu a půl. Nakonec necháme

  3. maso zcela vychladnout. Šťávu z pekáče slijeme a odložíme

  4. Rozmixujeme vejce se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml. Olej pak

  5. přidáváme za stálého mixování po kapkách do ochucených vajec, dokud nevznikne řídká majonéza. Pak přidáme tuňáka a

  6. rozmixujeme ho nahladko. Dochutíme citronovou šťávou, popřípadě osolíme a opepříme

  7. Studené maso nakrájíme na velmi tenké plátky. Šťávu z pekáče vešleháme do tuňákové majonézy. Výsledná omáčka musí být

  8. tekutá

  9. Část masa rozložíme na talíř, přelijeme omáčkou, na ni položíme další vrstvu masa a skončíme omáčkou. Přikryjeme a

  10. uložíme na noc do chladničky. Před konzumací vyjmeme pokrm z ledničky, obložíme ho olivami, opláchnutými a okapanými

  11. kapary, trochou nakrájené petrželky a klínky petrželky a můžeme podávat

  12. Zdroj: Slovart - www.slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!