Telecí roláda s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
1 ks vejce
2 lžíce máslo
3 lžíce rum
2 lžíce mandle
1 ks jarní cibulka
2 plátky toustový chléb
600 g telecí kýta
60 g sušené brusinky
podle chuti
sůl
tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve brusinky namočíme do rumu, jarní cibulku nasekáme na jemno a toustový chléb nastrouháme nahrubo. Telecí kýtu rozkrojíme na tenký obdélníkový plát. Telecí maso mírně naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme tymiánem.

  2. V pánvi na rozpáleném másle osmažíme nasekanou cibulku a nastrouhaný toustový chléb, potom přidáme dva plátky slaniny a přimícháme okapané brusinky, nasekané mandle a vejce. Podle chuti vše opepříme a osolíme.

  3. Připravenou směs rozprostřeme na plát masa, stočíme do rolády a obalíme zbylými plátky slaniny. Roládu zabalíme do alobalu a dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na přibližně 180 °C. Potom alobal opatrně otevřeme, roládu v něm podlijeme vývarem a už neuzavřenou dopékáme dalších přibližně 15 - 20 minut.

  4. Telecí roládu s brusinkami nakrájíme na plátky a servírujeme nejlépe se šťouchanými bylinkovými bramborami, vhodnou přílohou je i bramborový salát.

  5. Místo telecího masa je možné použít maso vepřové. Sušené brusinky je možné nahradit brusinkami z kompotu. Pokud roládu připravujete i pro děti, můžete snížit množství rumu a nejlépe ho úplně vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!