Telecí řízek profesional recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce hrášek
15 dkg šunka
8 lžiček grilovací koření
1 sklenka bílé víno
4 ks smažená vejce
5 ks šalvěj lístky
8 ks telecí řízky z kýty
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Teleci maso naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, přidáme grilovací koření a řízky z obou stran osmahneme dočervena na směsi másla a oleje. Pak je spolu s výpekem přendáme do pekáčku, přelijeme sklenkou vína a dusíme v troubě.

  2. Na podušené řízky rozložíme šunku, přidáme lístky šalvěje, pokapeme výpekem a dopečeme. Šunku můžeme doplnit ještě smaženicí z vajec a hrášku.

  3. Telecí řízek profesional podáváme s vařenými malými brambůrky přelitými s máslem a posypanými petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!