Telecí pečené na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 stroužků česnek
1 kg telecí maso
2-3 ks červená cibule
2-3 lžíce sušená restovaná cibule
podle chuti
sůl
kmín
podle potřeby
máslo
bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso očistíme a z obou stran osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky.

  2. Maso poklademe na dno pekáčku. Posypeme červenou cibulí, česnekem pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou. Na to vše rozmístíme klasické i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou.

  3. Telecí na cibuli vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl. Poté telecí maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinu, aby maso chytilo správno barvu. Telecí na cibuli během pečení poléváme výpekem. Asi 15 minut před dopečením vmícháme do výpeku máslo s moukou.

  4. Telecí pečené na cibuli podáváme s vařenými či šťouchanými brambory a zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!