Telecí maso na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
200 g houby
200 ml bílé víno
150 ml kysaná smetana
100 ml smetana ke šlehání
1 lžička drcený kmín
500 g telecí maso
podle potřeby
olej
máslo
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
hladkolistá petrželka
Postup Telecí maso na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a pak každý kousek obalíme v mouce. Telecí kousky postupně osmažíme ve směsi oleje a másla. Maso udržujeme v teple.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
Ve velké pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme kousky hub, kmín, sůl a krátce podusíme. Pak do pánve vrátíme telecí maso, zalijeme vínem, krátce podusíme, přidáme smetanu, podle chuti sůl a pepř a prohřejeme.
Telecí maso na smetaně servírujeme s libovolnou přílohou a zdobíme nasekanou hladkolistou petrželkou.