Tažený závin pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g jablko
těsto
1 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
1 lžíce ocet
700 g hladká mouka
3 porce sladidlo Kandisin
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Na vál vysypeme mouku a uprostřed hromádky uděláme důlek. Do něj dáme vejce, olej, ocet, trochu soli a umělé sladidlo podle chuti. Zaděláme vlažnou vodou a zpracujeme těsto, až je hladké, lesklé a nelepí se.

  2. Těsto rozdělíme ho na 4 díly, ze kterých uděláme bochánky. Dáme je na pomoučněné prkno, potřeme vlažnou vodou, přikryjeme nahřátým pekáčem a necháme 30 minut odpočinout.

  3. Potom každý bochánek zvlášť vyválíme, trochu pomoučníme ubrus a na něm vytahujeme co nejtenčí těsto. Na ubruse těsto potřeme olejem, posypeme strouhankou a plníme jablky. Nádivku polijeme olejem a přímo na ubruse zavinujeme. Tažený závin pro diabetiky pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Upečený tažený závin pro diabetiky necháme vychladnout, ocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!