Tažený závin pro diabetiky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g jablko těsto 1 lžíce olej sůl 2 ks vejce 1 lžíce ocet 700 g hladká mouka 3 porce sladidlo Kandisin podle potřeby strouhanka
Postup Tažený závin pro diabetiky recept
Postup přípravy receptu
-
Na vál vysypeme mouku a uprostřed hromádky uděláme důlek. Do něj dáme vejce, olej, ocet, trochu soli a umělé sladidlo podle chuti. Zaděláme vlažnou vodou a zpracujeme těsto, až je hladké, lesklé a nelepí se.
Těsto rozdělíme ho na 4 díly, ze kterých uděláme bochánky. Dáme je na pomoučněné prkno, potřeme vlažnou vodou, přikryjeme nahřátým pekáčem a necháme 30 minut odpočinout.
Potom každý bochánek zvlášť vyválíme, trochu pomoučníme ubrus a na něm vytahujeme co nejtenčí těsto. Na ubruse těsto potřeme olejem, posypeme strouhankou a plníme jablky. Nádivku polijeme olejem a přímo na ubruse zavinujeme. Tažený závin pro diabetiky pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Upečený tažený závin pro diabetiky necháme vychladnout, ocukrujeme a nakrájíme.