Tažený jablkový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžička ocet
0.2 l voda
35 dkg hladká mouka
náplň
1 kg jablko
1 balíček rozinky
10 dkg kokos
15 dkg cukr krupice
1 balíček mletá skořice
6 dkg Hera

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme na vál. Do důlku v mouce dáme vodu, olej, ocet, vejce, sůl a spojíme nožem. Potom vypracujeme hladké těsto, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto rozdělíme na 3 díly, z kterých vypracujeme bochánky. Na vále je přikryjeme nahřátou nádobou a necháme je půl hodiny odpočinout.

  2. Mezitím si nastrouháme jablka. Na pomoučněné utěrce těsto trochu rozválíme a pak opatrně vytahujeme na všechny strany. Vytažené těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, kokosem, rozinkami a pokapeme rozpuštěnou herou nebo máslem. Pomocí utěrky závin stočíme a opatrně přendáme na vymazaný plech. Opět potřeme tukem. Tažený jablkový závin pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.

  3. Upečený ještě teplý tažený jablkový závin ocukrujeme a prochladlý nakrájíme na šikmé proužky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!