Tatranková bábovka se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 1 špetka sůl 3 ks vejce 130 g máslo 280 ml smetana 3 ks tatranka 1 balíček vanilkový cukr 280 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Tatranková bábovka se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Tatranky nastrouháme nahrubo.
Měkké máslo vyšleháme do pěny s přidáváním cukrů. Přidáme žloutky, smetanu, nastrouhané tatranky a mouku s práškem do pečiva. Nakonec ručně a opatrně přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
Tatrankovou bábovku pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Bábovku necháme na mřížce vychladnout, potom vyklopíme a pocukrujeme.
Tatrankovou bábovku se smetanou nakrájíme a podáváme s kávou či čajem.