Tatranková bábovka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
1 špetka sůl
3 ks vejce
130 g máslo
280 ml smetana
3 ks tatranka
1 balíček vanilkový cukr
280 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Tatranky nastrouháme nahrubo.

  2. Měkké máslo vyšleháme do pěny s přidáváním cukrů. Přidáme žloutky, smetanu, nastrouhané tatranky a mouku s práškem do pečiva. Nakonec ručně a opatrně přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

  3. Tatrankovou bábovku pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Bábovku necháme na mřížce vychladnout, potom vyklopíme a pocukrujeme.

  4. Tatrankovou bábovku se smetanou nakrájíme a podáváme s kávou či čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!