Tátova zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
6 ks brambory
4 ks párek
4 lžíce hladká mouka
1-2 lžičky mletá sladká paprika
1 ks kysané zelí
1 ks smetana ke šlehání (zakysaná)
podle chuti
sůl
mleté nové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí podusíme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme téměř doměkka.

  2. Párky nakrájíme na kostičky, kolečka nebo půlkolečka. Záleží na fantazii.

  3. V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme mouku a vymícháme zásmažku. Vmícháme papriku a jen lehce osmahneme. Jíšku zalijeme trochou vody. Přidáme zelí, brambory a koření. Polévku necháme na mírném ohni řádně provařit. Podle chuti dodatečně osolíme.

  4. Před koncem vaření přidáme nakrájený párek odstavíme.

  5. Zelňačku podáváme s pečivem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!