Tatarská zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks květák
citronová šťáva
1 lžíce sekaná bazalka
1 sklenice tatarská omáčka
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
12 ks cherry rajče
podle potřeby
2-4 ks vejce natvrdo
pikantní kečup

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku nebo brokolice uvaříme skoro doměkka. Zbytek květáku můžeme použít do polévky.

  2. Tatarskou omáčku dáme do mísy, trochu přisladíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme okapané růžičky květáku, okapaný hrášek, na půlky rozkrojená cherry rajčátka a nasekané lístky bazalky. Všechno lehce promícháme.

  3. Porce dáme na talířky,obložíme kolečky vejce natvrdo. Vejce pocákáme pikantním kečupem.

  4. Zeleninu v tatarce podáváme s houskou nebo s topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!