Tatarská zelenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 1 ks květák citronová šťáva 1 lžíce sekaná bazalka 1 sklenice tatarská omáčka 1 konzerva sterilovaný hrášek mletý černý pepř 12 ks cherry rajče podle potřeby 2-4 ks vejce natvrdo pikantní kečup
Postup Tatarská zelenina recept
Postup přípravy receptu
-
Růžičky květáku nebo brokolice uvaříme skoro doměkka. Zbytek květáku můžeme použít do polévky.
Tatarskou omáčku dáme do mísy, trochu přisladíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme okapané růžičky květáku, okapaný hrášek, na půlky rozkrojená cherry rajčátka a nasekané lístky bazalky. Všechno lehce promícháme.
Porce dáme na talířky,obložíme kolečky vejce natvrdo. Vejce pocákáme pikantním kečupem.
Zeleninu v tatarce podáváme s houskou nebo s topinkou.