Tajemné koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks paprika
6 ks brambory
1 ks cibule
0.5 ks citron
2 lžíce kečup
olej na smažení
600 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a papriku očistíme a nasekáme opravdu najemno. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Mleté maso smícháme s cibulkou a paprikou, česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem a necháme několik hodin odležet.

  3. Mezitím si uvaříme, vychladíme a nastrouháme brambory, které spolu s kečupem a syrovými vejci přidáme k masové směsi a dobře promícháme.

  4. Rukama namočenými ve studené vodě tvoříme koule, které obalíme v klasickém trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  5. Podáváme jenom se zeleninou, neboť jde o jídlo, kde je maso pečené už s přílohou. Kdo si chce pohrát a je dostatečně trpělivý, ten může bramborovou hmotu obalovat masovou směsí a získá tak efektní dvouvrstvý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!