Tagliatelle s rajčaty, prosciuttem a bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 snítka tymián
300 g rajče
1 lžíce bazalka
2 lžíce olivový olej
1 lžíce petržel kudrnka
200 g prosciutto
podle chuti
cukr
barevný pepř
na ozdobu
100 g parmezán
podle potřeby
panenský olivový olej
příloha
tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nařízneme a spaříme rajčata v horké vodě. Po půl až jedné minutě, záleží, jak jsou rajčata zralá, je zchladíme ve studené vodě, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme. Můžeme použít i rajčata z konzervy, ale není to ono. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, prosciutto na silnější proužky a bylinky nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Cibuli s prosciuttem orestujeme v hrnci na oleji, potom přidáme rajčata a necháme je pomalu rozvařit pod pokličkou. Podle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývarem. Přidáme pokrájené bylinky, necháme chvilku probublat, odstavíme a nakonec vmícháme máslo. Pokud jsou rajčata kyselejší, můžeme dochutit trochou cukru. Podle chuti připepříme barevným pepřem z mlýnku.

  3. Tagliatelle uvaříme podle návodu na balení a přendáme je rovnou z horké vody do hrnce s omáčkou, promícháme a podáváme.

  4. Tagliatelle s rajčaty, prosciuttem a bylinkami na talíři posypeme parmezánem a pokapeme panenským olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!