Tagliatelle s kuřecím a hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
400 g hlíva ústřičná
250 ml smetana na vaření
300 g kuřecí prso
340 g tagliatelle
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
voda
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Umytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Očištěnou hlívu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kolečka, česnek nadrobno. Petrželku omyjeme, vytřepeme a najemno nasekáme.

  2. Ve větší hluboké pánvi na oleji orestujeme prsa, která následně vyjmeme. Do základu přidáme cibuli, česnek a polovinu petrželky. Po chvilce přidáme houby a dusíme s troškou vody doměkka. Základ podlijeme smetanou, přidáme restované kuřecí nudličky a mírně vaříme do zhoustnutí.

  3. Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a přidáme je do kuřecí směsi. Krátce orestujeme, dochutíme solí a pepřem.

  4. Tagliatelle s kuřecím a hlívou ústřičnou upravíme na talíř, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!