Tagliatelle s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jarní cibulka
400 g bílé fazole
100 ml rajčatové pyré
400 g vaječné tagliatelle
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
parmazán
olivový olej
suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Na dvou lžících olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zlatavá. Fazole ze sklenice nebo plechovky propláchneme a přidáme je k cibuli. Restujeme asi 5 minut, poté podlijeme suchým vínem.

  2. Po pěti minutách přidáme rajčatové pyré a pomalu společně vaříme 10 - 15 minut. Fazolovou směs dochutíme solí a mletým pepřem.

  3. Tagliatelle uvaříme al dente. Slité těstoviny promícháme s fazolovou směsí.

  4. Tagliatelle s fazolemi upravíme na talíře a podáváme teplé posypané nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!