Tagliatelle s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
8 ks žloutek
100 ml smetana
2 ks citron
30 g bazalka
70 g parmazán
350 g těstoviny tagliatelle
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si kůru ze dvou důkladně omytých citronů, kterou vysypeme na připravenou pánev. Přidáme k nim žloutky, smetanu, máslo a parmazán.

  2. Poté si omyjeme bazalku a lístky bazalky nakrájíme na proužky. Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny tagliatelle asi 5 - 7 minut, scedíme je a zakápneme olivovým olejem, ať se nám neslepí.

  3. Uvařené tagliatelle a nakrájenou bazalku přidáme do pánve s ostatními ingrediencemi a pozvolna přivádíme do varu. Dále už nevaříme, ať se nám nesrazí žloutky v pánvi.

  4. Tagliatelle s bazalkou podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!