Sýrové nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
3 lžíce máslo
2 ks cibule
500 g mouka
250 ml voda
200 g ementál
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme. Do mísy prosejeme mouku. Smícháme ji se lžičkou soli. Rozklepeme do ní vejce, přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Těsto by nemělo být příliš pevné ani moc řídké. Mělo by připomínat těsto na halušky. Mělo by ze lžíce hustě odkapávat.

  2. Velký hrnec naplníme vodou, asi 3 litry, přidáme lžíci soli a vodu přivedeme k varu. Mezitím očistíme cibule a nakrájíme je na jemná kolečka. Na menší pánvi rozpustíme máslo a cibuli v něm zvolna osmažíme na mírném ohni. Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme do ní větší zapékací misku. Měly by se do ní vejít všechny nočky.

  3. Do vroucí vody začneme "lít" těsto. Můžeme použít síto na halušky nebo jen lžičku. Nočky vaříme po dávkách a měly by být spíše jako válečky (nudličky) než kuličky. Nočky vaříme, než začnou plavat na hladině, a pak je vaříme asi ještě 3 - 5 minut podle velikosti.

  4. Uvařenou dávku nočků vytáhneme z vody, necháme okapat a ihned ji dáme do misky v troubě. Do hrnce dáme vařit další dávku nočků. Vrstvu v troubě pak opepříme a posypeme částí sýra. Když máme uvařené všechny nočky, posypeme horní vrstvu sýrem a cibulkou a polijeme máslem. Teplotu v troubě zvýšíme na 250 °C a pokrm zapékáme 5 - 8 minut.

  5. Nejvhodnější přílohou jsou zeleninové nebo ovocné saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!