Sýrová pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce mléko
15 g droždí
250 g hladká mouka
100 ml teplá voda
5 g cukr (sladidlo)
náplň
niva
eidam
hermelín
oregano
olivový olej
uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr (nebo sladidla vhodná pro tepelnou úpravu, ale množství, které je uvedené na 5g cukru) a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut.

  2. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které nelepí.

  3. Položíme na pomoučený vál a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout tak dlouho, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek, což jsou asi 2 hodiny.

  4. Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky.

  5. Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova.

  6. Hotovou pizzu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!