Svíčková z vepřové pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 lžíce sůl
2 lžíce ocet
1 ks cibule
1 lžička tymián
1 dl voda
1 kostka masox
100 g špek
3 ks bobkový list
3 lžíce hladká mouka
1 balíček sladká smetana
1 balíček kořenová zelenina
500 g vepřová pečeně
10 kuliček celý černý pepř
10 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme jednu nasekanou větší cibuli. Přidáme 2 lžíce cukru a smažíme dozlatova. Přidáme balíček mražené zeleniny pod svíčkovou, 2 lžíce octa a asi 1 dl vody. Necháme jemně zavařit. Do základu omáčky přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, lžíci soli, na větší nudličky nakrájený špek, lžičku tymiánu a necháme dusit.

  2. Osmahneme maso vcelku ze všech stran a dáme do hrnce k ostatnímu. Zalijeme ze tří čtvrtin vodou a půl hodiny dusíme. Poté maso otočíme a dusíme dalších 45 minut. Vyndáme maso, bobkový list, nové koření a pepř a tyčovým mixérem rozmixujeme omáčku. Přidáme smetanu smíchanou se třemi lžicemi mouky a necháme zavařit. Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a vložíme zpět do omáčky.

  3. Svíčkovou z vepřové pečně podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!