Svíčková se zeleninou na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks celer 1 lžička tymián 2 plátky citron 1 ks petržel 4-5 ks bobkový list 1 kelímek zakysaná smetana 1 ks větší cibule 1 kg hovězí zadní 12 kuliček celý pepř 2 ks větší mrkev podle chuti sůl podle potřeby máslo voda hladká mouka
Postup Svíčková se zeleninou na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme koření (bez tymiánu), zeleninu nakrájenou na plátky či kostičky. Vše smažíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyndáme.
Na výpeku osmažíme maso (našpikované, osolené a opepřené - vcelku). Podlijeme vodou, přidáme tymián (přibližně lžičku) a plátky citronu. Přidáme zeleninu a povaříme asi 1 hodinu. Maso vyndáme, koření a vše propasírujeme a rozmixujeme dohladka. Necháme chvilku vařit a přídáme záhustku z hladké mouky, trochy vody a smetany. Svíčkovou krátce povaříme.
Svíčkovou se zeleninou na smetaně podáváme s knedlíkem. Kdo má rád, tak si může přidat i brusinky.