Svíčková se zeleninou na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks celer
1 lžička tymián
2 plátky citron
1 ks petržel
4-5 ks bobkový list
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks větší cibule
1 kg hovězí zadní
12 kuliček celý pepř
2 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme koření (bez tymiánu), zeleninu nakrájenou na plátky či kostičky. Vše smažíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyndáme.

  2. Na výpeku osmažíme maso (našpikované, osolené a opepřené - vcelku). Podlijeme vodou, přidáme tymián (přibližně lžičku) a plátky citronu. Přidáme zeleninu a povaříme asi 1 hodinu. Maso vyndáme, koření a vše propasírujeme a rozmixujeme dohladka. Necháme chvilku vařit a přídáme záhustku z hladké mouky, trochy vody a smetany. Svíčkovou krátce povaříme.

  3. Svíčkovou se zeleninou na smetaně podáváme s knedlíkem. Kdo má rád, tak si může přidat i brusinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!