Švestkové knedlíky z bramborového těsta naší babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
600 g brambory
75 g krupice
200 g hrubá mouka
na ozdobu
150 g máslo
150 g cukr moučka
15 g tvrdý tvaroh
náplň
500 g švestky
podle potřeby
25 g hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme, necháme vychladnout a studené nastrouháme na jemno. Přidáme špetku soli, rozklepnuté vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a dobře zpracujeme v tužší těsto.

  2. Těsto rozválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a dobře osušené švestky. Pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

  3. Knedlíky vkládáme do vařící mírně osolené vody a hned je opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Zvolna vaříme, hotové knedlíky vyndáme a necháme okapat.

  4. Švestkové knedlíky z bramborového těsta naší babičky podáváme posypané jemně nastrouhaným tvarohem a cukrem moučka a přelijeme je rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!