Sváteční sekaná pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 svazeček petrželka
800 g brambory
1 svazeček pažitka
1 svazeček kopr
0.5 ks pórek
1 lžička plnotučná hořčice
500 g mleté hovězí maso
1-2 lžičky citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
1 svazek kořenová zelenina
150 g sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek necháme na sítu okapat. Zeleninu očistíme a omyjeme. Celer, petržel a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Pak zeleninu nasypeme do vroucí osolené vody a přibližně 3 minuty povaříme. Vyjmeme a necháme okapat.

  2. Maso smícháme s vejcem, hořčicí a 3/4 okapané zeleniny. Osolíme, opepříme a vytvarujeme šišku Položíme ji do pekáče vypláchnutého studenou vodou. V předehřáté troubě pečeme na 200 °C přibližně 40 minut.

  3. Brambory oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a dáme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 až 25 minut.

  4. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme na jemno. V misce promícháme bylinky, jogurt, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme hrášek.

  5. Brambory slijeme a smícháme se sekanou petrželkou. Sekanou pečeni nakrájíme na plátky, posypeme zbylou zeleninou a podáváme s bramborami a hráškovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!