Sváteční rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
7 dkg máslo
10 dkg šunka
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 lžíce hrách
8 dkg anglická slanina
1 ks červená paprika
35 dkg vařená rýže
2 ks vejce natvrdo
15 dkg vařené kuřecí maso
2 ks frankfurtské párky
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou a předem očištěnou mrkev povaříme ve vodě, přidáme hrách a vaříme téměř doměkka. Vařené kuřecí maso, šunku a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, párky na kolečka.

  2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekaný česnek a podusíme na nich drobně pokrájenou papriku. Zaprášíme mletou sladkou paprikou, osolíme a opepříme. K tomuto základu přidáme nakrájené kuřecí maso a párky, povařenou mrkev a hrách, nasekaná vejce a společně prohřejeme.

  3. Do většího kastrolu klademe střídavě vařenou rýži a směs připravenou na cibulovém základě. Sváteční rizoto lehce promícháme vidličkami a ještě mírně prohřejeme.

  4. Sváteční rizoto podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!