Sváteční mandlové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
70 g cukr moučka
240 g hladká mouka
110 g mleté mandle
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, mletých mandlí a másla nebo margarinu vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

  2. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta delší válečky, nakrájíme na špalíčky a tvarujeme malé rohlíčky.

  3. Rohlíčky skládáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  4. Sváteční mandlové rohlíčky ještě teplé obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem a po odležení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!