Svatební kynuté koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
2 ks vejce
0 l mléko
250 g tuk
50 g droždí
40 g cukr moučka
500 g polohrubá mouka
náplň
povidla
podle chuti
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí si připravíme kvásek. Smícháme jej s moukou, žloutky, solí a vypracujeme těsto. Přidáme nastrouhaný ztužený tuk a zpracujeme tak, aby těsto bylo hladké.

  2. Poté těsto položíme na pomoučněný vál a rozválíme. Nakrájíme na čtverečky a naplníme náplní, například použijeme ořechovou, povidlovou nebo tvarohovou náplň. Velikost čtverečků zvolíme podle sebe. Zabalíme a do středu uděláme důlek a dáme do něj třeba povidla. Poté koláče posypeme drobenkou a dáme péct.

  3. Koláče pečeme v troubě předehřáté na 160 °C. Nezapomeňte, že koláče při pečení nabudou, proto je dávejte na plech vždy kousek od sebe.

  4. Svatební kynuté koláče necháme vychladnout a můžeme je podávat. Koláče nemusí být jen na svatbu. Můžete si na nich pochutnat kdykoliv budete chtít.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!