Sušené vepřové maso recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
vepřová kotleta
mletý černý pepř
worchestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu bez kostí na povrchu odblaníme a zbavíme tuku

  2. Čistý opracovaný váleček masa nakrájíme na tenké plátky, max. do 0,5 cm, plátky jemně osolíme, pokapeme worchestrovou omáčkou a trochu popepříme. Plátky masa necháme odležet a po cca 1 hodině je slabě naklepeme, plátky nakrájíme na proužky asi 1,5 cm široké a vyskládáme do sušičky potravin (nejlépe s termostatem). Na čtyři plata elektrické sušičky cca 80 dkg masa

  3. Vepřové maso sušíme nejlépe od odpoledne přes noc do dalšího poledne

  4. Sušené vepřové maso podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!