Šumavský toč jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
3 ks vejce
750 g brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
200 g sádlo
10 lžic mouka hladká
1 lžička oregano
1 špetka mletý černý pepř
500 g kysané zelí
4 ks vuřty

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku, oregano, vejce, mouku a smícháme.

  2. Do pekáče dáme sádlo a rozehřejeme v troubě. Potom vlijeme hmotu na pekáč a pečeme při 200 °C.

  3. Nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme trochu sádla a smažíme dozlatova. K hotové cibuli přidáme zelí, sůl a kmín a dusíme. Vuřty nakrájíme na kostičky, přidáme k zelí a prohřejeme.

  4. Tuto směs natřeme na hotové těsto a zabalíme jako roládu. Potom už jen šumavský toč jinak nakrájíme a podáváme s libovolnou přílohou, možno i jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!