Šumavský bramborový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml bílé víno
300 ml kysaná smetana
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
máslo
brambory
mléko
majoránka
1-2 ks cibule
mletý pepř
uzené maso
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařené brambory scedíme, přidáme lžíci másla, trochu mléka a uděláme kaši.

  2. Uzené maso opečeme na cibulce, přidáme papriku, majoránku a pepř a zalejeme vínem. Směs necháme 10 minut vydusit.

  3. Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme vrstvu brambor, masovou směs, brambory a na ně kysané zelí vymačkané. Šumavský bramborový nákyp zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Šumavský bramborový nákyp podáváme s přílohou podle chuti. Není ale nic potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!