Šumavská kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
sůl
2 lžíce máslo
300 ml smetana
1 ks kachna
300 g houby
1 lžička hladká mouka
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce nasolíme, dobře okmínujeme a v předehřáté troubě pečeme přikryté poklicí. Pouze na dopékání odkryjeme.

  2. Během pečení kachny si očistíme houby a nakrájíme je na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a houby na něm podusíme doměkka.

  3. Když je šumavská kachna měkká, vyjmeme ji. Část tuku slijeme a zbytek zaprášíme hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme smetanou, povaříme a přidáme na másle podušené houby. Porce šumavské kachny vložíme zpět. Společně prohřejeme.

  4. Porce šumavské kachny podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!