Sugo pomodoro po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1-2 ks cibule
5 ks rajče
podle chuti
sůl
bazalka
oregano
mletý černý pepř
italské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Na jednu pizzu si dáme spařit cca 5 větších rajčat, které po spaření oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata samozřejmě krájíme bez bubáků. Oloupeme jednu větší nebo dvě menší cibule a na jemno je nakrájíme. Cibule dáme restovat do hrnce s rozehřátým olivovým olejem. Přidáme na jemno nakrájený česnek a společně s cibulí také restujeme.

  2. Když jsou cibule a česnek dozlatova, přisypeme rajčata a dusíme. Poté přidáme směs italských bylinek a ještě přidáme čerstvou bazalku a čerstvé oregano. Osolíme a opepříme.

  3. Nakonec samozřejmě ochutnáme, když nám chuť vyhovuje, můžeme rozetřít po předem připraveném těstě pizzy a nakonec ještě dozdobíme jinými surovinami jako například šunkou a sýrem.

  4. Sugo pomodoro po česku je klasický základ na pizzu, který svou chutí rozhodně nikoho neurazí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!