Studený piškotový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce cukr moučka
3 kelímky zakysaná smetana
1-2 balíčky dětské piškoty
1 konzerva kompotované broskve
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve do misky vložíme zakysanou smetanu s cukrem, smícháme. Poté zvolíme vhodnou nádobu, nejlépe s vyšším okrajem. Může to být kupříkladu i plech.

  2. Na něj naskládáme 1. vrstvu piškotů, poté 2. vrstvu na plátky nakrájených broskví nebo jiného ovoce, které máme rádi. Ovoce skládáme tak, aby zaplňovalo souměrně prostor. Pak dáme 3. vrstvu zakysané smetany, kterou rozetřeme i do krajů. Postup opakujeme ve stejném pořadí. Konečná poslední vrstva je složena z piškotů. Takže máme 3 piškotové vrstvy, 2 ovocné a 2 smetanové.

  3. Studený piškotový dort ve formě zakryjeme alobalem nebo poklicí a vložíme do lednice vychladit a ztuhnout. Studený piškotový dort chutná nejvíc, když je minimálně noc uleželý v ledničce.

  4. Studený piškotový dort nakrájíme a jednotlivé porce můžeme ozdobit šlehačkou, jakou kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!