Studený jahodový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
125 g jogurt
250 g jahody
250 g podmáslí
1 lžíce citronová šťáva
125 g smetana ke šlehání
5 kapek vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí, jogurt, cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt s polovinou dobře očištěných jahod rozmixujeme. Zbylé ovoce nakrájíme na menší kousky.

  2. Do rozmixované směsi přidáme kousky jahod. Nakonec do jahodového dezertu lehce vmícháme ušlehanou smetanu. Jahodový dezert necháme vychladit.

  3. Studený jahodový dezert ozdobíme čokoládou, lístečky máty a podáváme jako studené občerstvení. Recept se hodí nejen do horkého léta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!