Studené štěňátko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g sušenka
poleva
120 g cukr
3 ks vejce
70 g kakao
6 lžic mléko
45 g ořechy
300 g ztužený tuk
1 balíček vanilkový cukr
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku si rozpustíme tuk na velmi slabém ohni. Oříšky si nasekáme a vložíme do rozehřatého tuku, promícháme.

  2. Mezitím si rozklepneme vejce, rozmícháme s mlékem, cukrem, vanilkovým cukrem a kakaem. Vlijeme do kastrůlku, důkladně promícháme a odstavíme.

  3. Utrhneme si asi 40 cm alobalu a přeložíme ho natřikrát. Alobal rozprostřeme do obdélníkové formy tak, aby nepřičníval žádný kousek formy.

  4. Do formy vlijeme trochu polevy, pokladáme sušenky a opakujeme, než vše spotřebujeme.

  5. Dáme do lednice ztuhnout na 5 hodin.

  6. Po 5-ti hodinách vyjmeme z formy a odstraníme fólii. Krájíme plátky široké asi 1 cm a pro mlsouny zdobíme studené štěňátko šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!