Studené meruňkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
80 g cukr
citron
700 g meruňky
3 dl smetana ke šlehání
7 ks plátková želatina
250 g meruňkový jogurt
těsto
120 g máslo
200 g máslové sušenky
na ozdobu
10 lístků máta

Postup přípravy receptu

  1. Formu vyložíme pečicím papírem. Sušenky dáme do sáčku a pomocí válečku je rozdrtíme. Máslo rozpustíme a promícháme s drcenými sušenkami. Prsty přimáčkneme a vložíme na hodinku do lednice.

  2. Želatinu rozpustíme ve studené vodě.

  3. Meruňky nakrájíme na měsíčky, zbavíme je pecek. Nakrájené meruňky dáme vařit s cukrem. Přikryjeme a vaříme asi 5 minut. Pár kousků meruněk si necháme na ozdobu. Zbylé meruňky umixujeme na pyré se svou vlastní šťávou.

  4. Vyždímáme želatinu a s vymačkanou citronovou šťávou ji přidáme k meruňkovému pyré. Promícháme a necháme vychladnout.

  5. K meruňkové kaši přidáme jogurt, dvě třetiny našlehané smetany a zlehka promícháme.

  6. Pyré z meruněk naneseme na sušenkový korpus a dáme alespoň na 3 hodiny do lednice.

  7. Před podáváním nakrájíme studené meruňkové řezy na malé čtverečky nebo obdélníčky, ozdobíme zbytkem šlehačky a meruňkami. Můžeme ozdobit i lístečkem máty.

  8. Studené meruňkové řezy podáváme jako dezert.

  9. Forma na tento recept je 23 x 33 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!