Studená papriková polévka s nektarinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks nektarinka
4 ks oranžová paprika
2 ks stonek celeru
1 hrst nať koriandru
4 dl hydinový vývar (netučný)
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky podélně rozkrojíme. Vybereme z nich semeníky a čisté papriky rozložíme na plech obložený papírem na pečení. Pod grilem nastaveným na nejvyšší výkon je pečeme, dokud na nich nezčerná slupka.

  2. Papriky zabalíme do fólie a 10 minut necháme zapařit. Stáhneme z nich slupku a dužinu nakrájíme na menší kousky.

  3. Nektarinky umyjeme a zbavíme jader. Dvě z nich oloupeme. Stonky celeru opláchneme a stáhneme z nich tenkou slupku s vlákny. Oloupané nektarinky, stonky celeru a papriky vložíme do mixéru. Všechno zalijeme vývarem a rozmixujeme. Polévku podle chuti dosolíme, okořeníme a necháme vychladnout.

  4. Poslední nektarinku a stonek celeru pokrájíme na drobné kostky a promícháme s koriandrem. Směs před podáváním rozdělíme do misek a zalijeme polévkou.

  5. Studenou paprikovou polévku s nektarinkami podáváme se slanými tyčinkami obalenými sušenou šunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!