Střecha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
- - mléko
200 g cukr krupice
- - poleva čokoládová
5 balíčků sušenky jemné
500 g tvaroh šlehaný

Postup přípravy receptu

  1. Třeme šlehaný tvaroh s krupicovým cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme změklé máslo a ručním šlehačem ušleháme do hladkého krému. Na mísu rozprostřeme velikou fólii. Sušenky(nejlépe be be) namočíme v mléce a na fólii klademe 15 sušenek, pět do délky a tři do šířky. Vydatně je potřeme krémem a zakryjeme druhou řadou 15 sušenek, tu pak opět potřeme krémem a pokryjeme třetí řadou, potom čtvrtou a posledních 5 sušenek položíme vodorovně, dvě postranní řady po pěti trochu šikmo, opět potřeme krémem. Stejným způsobem poklademe pátou řadu 15 sušenek, potřeme krémem a položíme šestou vrstvu – dvě krajní po pěti šikmo a uprostřed 5 x 5 sušenek kolmo. Vše potřeme zbylým krémem, fólii zdvihneme po stranách dezertu do trojúhelníku, nahoře uzavřeme a dáme ztuhnout do lednice. Čokoládovou polevu nalijeme na vychlazený dezert, můžeme zdobit kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!