Strapačky se zelím k uzenému masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
0.5 hrnečku strouhanka
1 ks cibule
1 dl voda
300 g hladká mouka
1 kg brambor
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory si okrájíme.

  2. Na polovině oleje zpěníme a osmažíme cibuli s polovinou kvašeného zelí. Podlijeme trochou vroucí vody a podusíme.

  3. K syrovým postrouhaným bramborům přidáme sůl, mouku, strouhanku a uděláme těsto, ze kterého vykrajujeme malé kousky. Ty pak házíme do vroucí vody a na povrch je vybíráme dírkovanou naběračkou.

  4. Na talíři strapačky posypeme osmaženým i syrovým zelím.

  5. Strapačky se zelím podáváme nejlépe k uzenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!