Šťovíková polévka rychle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 ks brambory
10 dkg kuřecí maso
1 hrnek kořenová zelenina
1 talíř šťovíkové listy
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody vložíme nadrobno nakrájené kuřecí maso, zeleninu podle chuti a brambory nakrájené na kostky. Přidáme kostku bujónu, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut vařit.

  2. Pokud je zelenina i maso měkké přidáme za stálého míchání rozšlehané vajíčko a na 2 litry polévky dáme jeden hluboký talíř nadrobno nasekaného šťovíku. Můžeme přidat i 2 dl smetany, ale nemusíme. Šťovíkovou polévku povaříme 2 - 3 minuty.

  3. Rychlou šťovíkovou polévku podáváme nejlépe s čerstvým pečivem. Čerstvě nasbíraný šťovík lze zamrazit na zimní měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!