Sterilované fazolky s paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

14 g sůl
35 g cukr krupice
0.2 l 8% ocet
2 ks paprika (červená)
6 ks umělé sladidlo (tabletky)
1 kg zelené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme sladkokyselý nálev. Svaříme 1/2 litru vody s octem, cukrem, solí a umělým sladidlem.

  2. Papriky očistíme, odstraníme jadřince, semínka, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Z fazolových lusků odřízneme špičky, stopky a odstraníme postranní vlákna. Nasypeme je do vroucí vody a asi 3 minuty povaříme. Slijeme a necháme okapat.

  3. Do velmi dobře umytých sklenic vkládáme fazolky a prokládáme proužky červené papriky. Nakonec zalijeme horkým nálevem.

  4. Fazolky sterilujeme při teplotě 85°C po dobu 30 minut. Pak vyndáme, osušíme, necháme vychladnout a uskladníme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!