Štěpánský punč recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

3 - 5 lžic cukr
500 ml voda
1 plechovka ananas
1000 ml červené víno (Frankovka)
1 plechovka koktejlové ovoce
50 ml rum (1 porce)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu, vysypeme obsah obou plechovek i se šťávou, dobře promícháme a vše uvedeme do varu

  2. Vroucí základ punče osladíme (ale taky nemusíme), přilijeme víno, ale už nevaříme. Pouze zahřejeme asi na 60 °C - nemusíme mít teploměr, určitě odhadneme

  3. Do hrníčku nebo skleničky z varného skla nalijeme panáka rumu a zalijeme ho punčem (včetně ovoce)

  4. Štěpánský punč podáváme horký a se lžičkou na ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!