Štěpánská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l mléko
1 l voda
3 ks sterilované okurky
2 ks vejce natvrdo
150 g krůtí prsa
2-3 ks bujon
2-3 ks jemný párek
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky.

  2. Na drobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji dorůžova. Přidáme nakrájená krůtí prsa osolíme a osmažíme. Poté zalijeme vodou a mlékem a tak 5 - 10 minut vše povaříme.

  3. Mezitím si nakrájíme na kousky uvařená vejce, párky a nakládané okurky. Vše přidáme do hrnce a zase povaříme, asi tak 10 minut. Až se začne štěpánská omáčka vařit, přidáme bujony a zahustíme hladkou moukou s vodou nebo s mlékem. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.

  4. Štěpánskou omáčku můžeme podávat s rýží nebo s houskovým knedlíkem. Je také možné zalít osmažené maso vývarem, ale pak už se nepřidává bujon.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!