Štěpánská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 l mléko 1 l voda 3 ks sterilované okurky 2 ks vejce natvrdo 150 g krůtí prsa 2-3 ks bujon 2-3 ks jemný párek podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Štěpánská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky.
Na drobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji dorůžova. Přidáme nakrájená krůtí prsa osolíme a osmažíme. Poté zalijeme vodou a mlékem a tak 5 - 10 minut vše povaříme.
Mezitím si nakrájíme na kousky uvařená vejce, párky a nakládané okurky. Vše přidáme do hrnce a zase povaříme, asi tak 10 minut. Až se začne štěpánská omáčka vařit, přidáme bujony a zahustíme hladkou moukou s vodou nebo s mlékem. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.
Štěpánskou omáčku můžeme podávat s rýží nebo s houskovým knedlíkem. Je také možné zalít osmažené maso vývarem, ale pak už se nepřidává bujon.