Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 2 stroužky česnek sůl 1 lžíce med pepř 150 ml kuřecí vývar 2 lžíce sojová omáčka 2 ks žlutá paprika 150 ml pomerančová šťáva 100 ml sladký kečup 4 ks kuřecí stehno
Postup Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Osolená stehýnka dáme do kastrolu, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky
Smícháme vystydlý kuřecí vývar, kečup, sójovou omáčku, med, prolisovaný česnek, trošku pepře a šťávu z pomerančů. Nalijeme na maso. Když se vše začne vařit, stáhneme oheň úplně na nejmenší teplotu, kastrol přikryjeme a dusíme 1 hodinu, pak zalijeme asi 150 ml teplé vody a dusíme další hodinu. Sos se může ještě zahustit solamylem rozmíchaným ve vodě, ale není to nutné
Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě podáváme s rýží.