Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce med
pepř
150 ml kuřecí vývar
2 lžíce sojová omáčka
2 ks žlutá paprika
150 ml pomerančová šťáva
100 ml sladký kečup
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Osolená stehýnka dáme do kastrolu, přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky

  2. Smícháme vystydlý kuřecí vývar, kečup, sójovou omáčku, med, prolisovaný česnek, trošku pepře a šťávu z pomerančů. Nalijeme na maso. Když se vše začne vařit, stáhneme oheň úplně na nejmenší teplotu, kastrol přikryjeme a dusíme 1 hodinu, pak zalijeme asi 150 ml teplé vody a dusíme další hodinu. Sos se může ještě zahustit solamylem rozmíchaným ve vodě, ale není to nutné

  3. Stehýnka v pomerančovo-medové marinádě podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!