Steak na whisky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
100 ml šlehačka
50 ml whisky
2 plátky hovězí svíčková (biftek)
podle chuti
sůl
drcený pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lehce naklepeme maso z hovězí svíčkové, posypeme jej podrceným pepřem, urovnáme do původního stavu, zakápneme lžící whisky, 2 lžícemi oleje a necháme rozležet.

  2. Maso opečeme z obou stran na pánvi potřené olejem a přesuneme na nahřáté talíře. Tuk z pánve slijeme, nalijeme na ni 50 ml whisky a šlehačku. Podle chuti osolíme a opepříme a krátce povaříme.

  3. Omáčkou maso přelijeme. Steaky můžeme nechat rozležet i do druhého dne v lednici.

  4. Steak na whisky podáváme s různě upravenými bramborami a čerstvou nebo sterilizovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!