Šťavnatý řízek s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřové maso
marináda
2 stroužky česnek
1 lžička grilovací koření
1 kelímek bílý jogurt
2 ks vejce (L)
0 lžiček barevný mletý pepř
podle chuti
sůl
podle potřeby
strouhanka
sádlo
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Řízky osolíme a opepříme.

  2. Vejce rozšleháme s jogurtem, prolisovaným česnekem a grilovacím kořením. Do připravené marinády přidáme naklepané řízky a necháme celou noc v lednici přikryté transparentní folií.

  3. Na druhý den řízky vyndáme z marinády a obalíme ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem. Řízky smažíme nejlépe na sádle z obou stran dozlatova a ukládáme odkapat na ubrousek.

  4. Šťavnatý řízek s jogurtem podáváme s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!