Šťavnaté ovesné sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce mléko
4 lžíce med
1 hrnek strouhaný kokos
1 hrnek vlašské ořechy
1 hrnek ovesné vločky
1 lžička soda bikarbona
0 hrnků ovocná šťáva multivitamín
podle chuti
ořechy
vanilkový lusk
sušené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme ovesné vločky, strouhaný kokos, mleté vlašské ořechy, ovocnou šťávu, mléko, sodu a med. Podle chuti přidáme vanilku, nakrájené sušené ovoce a sekané ořechy. Těsto necháme odstát na 10 minut v lednici.

  2. Místo ovocné šťávy můžeme použít ovocný sirup s vodou v poměru 1:1. Pokud se nám zdá směs příliš suchá, můžeme přidat mléko v poměru 2 - 3 lžíce na 1 hrnek vloček. Vločky nasají sirup s mlékem a tím se jejich textura zjemní. Medu lze přidat uvedené množství nebo i méně podle chuti. Přidáním 4 lžící medu na 1 šálek vloček získáme středně sladkou hmotu.

  3. Sušenky pečeme v troubě při 200 °C maximálně 10 minut, až se sušenky zabarví dozlatova. Sušenky zůstanou měkké, ale hmota se dobře spojí.

  4. Lahodné šťavnaté ovesné sušenky můžeme podávat k odpolední kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!